Snertloop De Lutte, 30 jaar mooie sport

De Loopgroep De Lutte organiseert op zondag 7 december a.s. de 30e editie van de populaire Snertloop in De Lutte.

Ooit in 1985 opgestart door een fanatiek stel hardlopers met 150 deelnemers is dit populaire hardloop evenement inmiddels uitgegroeid naar een deelnemersveld met meer dan 1250 deelnemers. Vanuit het gehele land en ook velen uit de Duitse grensstreek geven elk jaar opnieuw acte de presence. Zo is er de 46 jarige Jörg Amt uit Bad Bentheim die alle edities heeft meegedaan, waarvan 4 keer zelfs als winnaar. En de 69 jarige Friedhelm Boschulte van de partnervereniging uit Borgholzhausen/D stond 27 keer aan de start en 56 jarige Harry Marissink uit Nieuw Heeten 26 keer, waarvan 1 keer als winnaar. Waarvan akte!

Dat de Snertloop in de smaak valt, getuigt wel van het feit dat men ieder jaar gaarne terug komt naar het loopgekke dorp De Lutte. Sterke winnaars, recreatieve deelnemers en opvallend veel dames de laatste jaren, maken van deze wedstrijd een groot hardloopfeest. In verband met deze jubileumeditie ontvangt elke deelnemer een passend aandenken aan deze wedstrijd. Vanzelfsprekend staat er na afloop ook een dampende Twentse snert gereed voor elke deelnemer.

Foto Snertloop 2014

 

Het belooft weer een hele sporthappening te worden en de organisatie is er helemaal klaar voor. De voorinschrijving loopt nog tot 30 november, daarna is na-inschrijven alleen nog mogelijk tot uiterlijk 30 min. voor aanvang in Dorpshoes Erve Boerrigter.

 

De afstanden met starttijden zijn:

2,4 km start 10.15 uur voor de jeugd t/m 12 jr.
5,3 km start 10.17 uur
9,6 km start 11.15 uur