20 Jarig bestaan Loopgroep gevierd!

Op zaterdagavond 8 november j.l. waren alle leden met partner uitgenodigd voor het 20 jarig jubileumfeest in zalencentrum de Vereeniging. De jubileumcommissie bestaande uit Jos Alberink, Jeroen Bosch en Bertus Visschedijk hadden een interessant en actief programma opgezet.

Allereerst werden alle aanwezigen welkom geheten en werd er door Bertus Visschedijk gememoreerd hoe de club is ontstaan, dat de club officieus al meer dan 30 jaar bezig is maar officieel ‘pas’ 20 jaar bestaat. De eerste 10 jaar vonden de activiteiten op persoonlijke titel van Bertus plaats. Echter door een vervelend voorval tijdens de Dorpsloop in 1994 werd duidelijk dat het niet verantwoord meer was om zo door te gaan. Stoppen was geen optie maar er waren toendertijd zo veel goed getrainde hardlopers in De Lutte dat de wens  een eigen club op te richten in vervulling kon gaan.

Op de elfde van de elfde in 1994 is de club geboren en de eerste bestuursleden waren Bertus Visschedijk als voorzitter/secretaris, Benny Visschedijk alspenningmeester, Rinus de Schipper trainingszaken, Johan Nijland materiaalzaken en Ronnie Wargers deed de ICT zaken.

Na deze inleiding kwam de gast van de avond aan het woord en wel oud marathontopper Marti ten Kate. Op een luchtige en soms komische manier vertelde hij ruim 45 minuten over zijn prestaties en hardloopbelevenissen all over the world. Een warm applaus en een bloemetje waren zijn deel.

Toen was het tijd voor een smakelijk buffet, echter daarna was stil zitten er niet bij. Er werden groepen geformeerd, die een vragenlijst kregen overhandigd over onderwerpen uit het verleden van de club betreffende evenementen en activiteiten. De antwoorden waren te vinden in krantenknipsels, uitslagen e.d. die op diverse tafels lagen tentoongesteld in bepaalde hoeken van de zaal.
Eveneens werden heel veel zaken als drukwerk, kleding en t-shirts tentoongesteld, die in de loop der jaren allemaal waren gekocht of als presentje waren uitgedeeld bij onze hardloopevenementen. Ook trofeeën als tegeltjes, bekers van bevriende clubs waren uitgestald.

Overduidelijk op deze avond was wel het feit, dat de “oude garde” op deze avond de boventoon voerde en de jongere nog de weg moet vinden.
De organisatie en de aanwezigen konden terug kijken op een heel gezellige avond, waarbij “sterke” verhalen uit het verleden regelmatig uit de kast werden gehaald.

Foto’s vind je in het FOTOALBUM hier links.

Op naar het 25 jarig jubileum in 2019 !!