Bijzondere Heurnetocht met veel deelnemers

De eerste zondag in mei was dit jaar een bijzondere dag: 5 mei 2024 – Nationale Bevrijdingsdag en tevens de dag van de jaarlijkse Heurnetocht in De Lutte. Voor de 16e keer! Het organisatiecomité van Loopgroep De Lutte is er in geslaagd om er weer een fantastisch wandelevenement van te maken. 115 km aan prachtige routes zijn uitgezet van verschillende afstanden. In de ochtend werd iedereen nog even getest door een fikse regenbui, maar daarna was het gelukkig droog. Ruim 520 deelnemers hebben genoten van de Lutterse natuur en gezelligheid, want dat was er ook. Met dank aan Dorpsbelangen De Lutte die vanuit het dorpsbudget een financiële bijdrage heeft gegeven voor de muzikale entourage via o.a. optredens van het koor Lutters Geluutke en accordeonist Harry Eeulderink.

Speciale aandacht was er voor de 49 kinderen die 5 km hebben gelopen. Met onderweg spelletjes en een ritje in een échte legerjeep! Passend bij Bevrijdingsdag was er ook een kleine tentoonstelling in de dorpsboerderij van de historische verenging De Dree Marken. Kortom, een geslaagde dag! Met dank aan alle vrijwilligers en sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt.

Vind jij het leuk om samen te wandelen of zo’n prachtig evenement te organiseren? Loop dan een keer mee met vrijwilligers van Loopgroep De Lutte. Kijk op de deze website voor meer informatie: www.loopgroep.nl/sportief-wandelen/