Op weg naar de Dorpsloop 2014

De Clinic is begonnen met precies 40 beginners, hoofdzakelijk vrouwen (4 mannen). Ze werden in de Vereeniging hartelijke verwelkomd en onder het genot van een kopje koffie of thee. Om 19.00 begon de Clinic met de 1ste theorieles van Theo Punt. Theo vertelde over de trainingsopbouw naar de 5 km Dorpsloop, over schoeisel, kleding en wat over voeding. En ook dat de clinic er is om conditie  op te bouwen en niet voor de snelheid. 

Omdat het na dat half uur al donker was gingen we met de hele groep achter elkaar aan richting Luttermolen. Iedereen had er zin in want er werd genoeg gekletst en gelachen. Ter  plaatse hebben we wat inleidende rek en strek oefeningen gedaan en zijn daarna begonnen met het echte werk, het begin van het schemalopen. Dit alles in een heel rustig tempo (sommige moest je iedere keer weer terug fluiten, zij gingen te snel). Om 20.15 uur waren we weer bij de kerk en daar hebben de cooling down gedaan.

Iedereen was na afloop enthousiast. Duidelijk is echter wel dat er in de groep al mensen zitten die alvast met  lopen begonnen zijn en dat er echte pure beginners  zijn die nog nooit hebben gelopen. 

De volgende keer, op 2 april, komt het onderwerp blessures en hoe je ze kunt voorkomen aan de orde. Ook dit zal maximaal een half uurtje zijn waarna iedereen weer voor de training naar buiten gaat.

Vanwege het beginniveau-verschil is het voornemen om na drie trainingsweken de groep te gaan opdelen in een wat snellere en een langzamer groep. Op deze manier komt iedereen maximaal aan zijn trekken wat voor iedereen prettig is.