Heurnetocht steunt het goede doel

Heurnetocht 2022Na een afwezigheid van twee jaar kan en mag het gelukkig weer. Zondag 1 mei is de 14e editie van de Heurnetocht, georganiseerd door de wandelafdeling van Loopgroep De Lutte. Hulp aan de Stichting Buna Ziuă staat in deze editie centraal en voor iedere wandelaar doneren wij 1 euro.

De Heurnetocht heeft wederom verrassende routes door het prachtige Twentse landschap. Iedereen kan zijn of haar eigen favoriete afstand kiezen, van 5 tot 35 kilometer en diverse afstanden daartussen. Ook voor gezinnen met kinderen is de tocht aantrekkelijk. Voor de kleinsten is er een thema met speur-opdrachten en spelletjes. Dit jaar mogen de kinderen een steen versieren en die een speciaal plekje geven.
Tijdens de routes zijn pauzeplaatsen waar animatie zal zijn met een Roemeens tintje. Op de pauzeplekken zijn koffie en thee verkrijgbaar.

Dit jaar zal de Heurnetocht in het teken staan van het jubileum van Stichting Buna Ziuă, kinderen in Roemenië. Al 25 jaar bieden zij structurele hulp aan kinderen en families in Roemenië. Met hun ervaring en kennis bieden zij momenteel tevens hulp aan de vluchtelingen uit hun buurland Oekraïne, ernstig getroffen door de huidige oorlog. De hulpverleners en vrijwilligers van Stichting Buna Ziuă helpen bij het opvangen van de vluchtelingen en bieden hun o.a. onderdak, medische ondersteuning, levensmiddelen en kleding. Met uw deelname ondersteunt u dus óók de hulpverlening aan Oekraïne.

Het start- en eindpunt van de Heurnetocht is bij Pannenhoekhoes De Stroper, Bentheimerstraat 25 in De Lutte. Hier kunt u na afloop nog gezellig even zitten voor een drankje, of natuurlijk een pannenkoek.

Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden en starttijden:
20, 30 en 35 kilometer: starttijd tussen 7.30 en 9.30 uur
10 kilometer: starttijd tussen 7.30 en 11.00 uur
5 kilometer: starttijd tussen 9.30 en 11.30 uur

Het inschrijfgeld is € 5,00 voor volwassenen en voor kinderen tot en met 12 jaar € 2,50. Leden van de KNWB krijgen op vertoon van hun lidmaatschapspas € 1,- korting. Pinnen is helaas niet mogelijk.
Elke deelnemer krijgt een routebeschrijving en bovendien zijn alle routes duidelijk met pijlen aangegeven.
We zien u graag op zondag 1 mei in De Lutte. Er is voldoende parkeermogelijkheid.

Meer informatie over Stichting Buna Ziuă is te vinden op: www.bunaziua.nl.