Vijfde Bergentocht in De Lutte

This content has been archived. It may no longer be relevant

De sportief wandelafdeling van de Loopgroep De Lutte houdt op zondag 4 september haar vijfde Bergentocht. Het is een (familie)wandeltocht met verschillende afstanden.

Dat De Lutte en omstreken over een mooie omgeving beschikt is veel Twentenaren al wel bekend. Het wandeltraject is zeer afwisselend en bergachtig zoals de naam van het evenement al aangeeft. Alle bekende ‘bergen’ als de Wilmersberg, Tankenberg, Paasberg, Hakenberg en Austiberg zijn in het parcours opgenomen.

Bosrijk
Samen met een mooie bosrijke natuur, en dan zijn alle ingrediënten voor een mooie wandeltocht aanwezig. De fervente lange-afstand-wandelaar kan hier goed aan zijn trekken komen, maar ook ouders met kinderen. De organisatie heeft speciaal voor kinderen een verrassing in petto, met als thema ‘clown’. Onderweg wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje. Het start- en eindpunt is bij pannenkoekhuis De Stroper aan de Bentheimerstraat 25 in De Lutte. Alle deelnemers kunnen na afloop bij De Stroper van een speciale Bergentocht aanbieding gebruik maken.

De afstanden en starttijden zijn op zondag 4 september: 5 km start tussen 10.00 en 11.00 uur; 15 km start tussen 9.00 en 10.00 uur; 25 km start tussen 8.00 en 9.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro en kinderen tot en met 12 jaar betalen1 euro.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met: www.loopgroep.nl. Op deze website is alle informatie over de familewandeltocht te vinden. Ook is er een telefoonnummer beschikbaar: 0541-551715.