Vernieuwing binnen Loopgroep De Lutte

Het jaar 2023 staat bij Loopgroep De Lutte voor vernieuwing
Ondanks het grote ledental worstelt de vereniging al jaren met het betrekken van voldoende bestuursleden en actieve werkgroep leden. Eind vorig jaar zijn er gelukkig tijdens de algemene ledenvergadering vier nieuwe bestuursleden opgestaan die de schouders willen zetten onder vernieuwing, verbinding en toekomstgerichtheid van de vereniging.

001 Persbericht Loopgroep DeLutte 2023 01 12Geen Gildehaus-Dinkelloop en Dorpsloop meer
Al snel werd duidelijk dat daarbij ook een aantal radicale keuzen horen. Het lukt de vereniging niet meer om vier grote evenementen te organiseren. Verhoging van de veiligheidsvoorschriften en de kosten maakt dat het bestuur samen met de betrokken werkgroepen heeft besloten om definitief te stoppen met de organisatie van de Gildehaus-Dinkelloop in maart en de Dorpsloop in juli. Dit komt ook door een afnemend aantal deelnemers en actieve vrijwilligers. Hiermee komt helaas een einde aan een jarenlange traditie. Beide evenementen zijn ruim dertig jaar in De Lutte gehouden en trokken daarmee vele hardlopers naar het dorp.

002 Persbericht Loopgroep DeLutte 2023 01 12Doorgaan en vernieuwing
Loopgroep De Lutte gaat wél door met het winterse hardloopevenement de Snertloop op zondag 3 december 2023 en het wandelevenement de Heurnetocht op zondag 7 mei 2023. Noteer deze data alvast in de agenda, want de mooie omgeving van De Lutte is uitermate geschikt voor prachtige hardloop- en wandelroutes. Juist deze omgeving en de saamhorigheid binnen het dorp en de vereniging maakt dat Loopgroep De Lutte ook toekomst ziet. Het is gezond en gezellig om samen te bewegen en in de buitenlucht actief te zijn. Dit wil het nieuwe bestuur dan ook graag verder uitbouwen. Meer bieden voor de bestaande leden en nieuwe mensen uitnodigen om mee te doen!