Mariska Dute ster tijdens Dorpsloop De Lutte

Voor het eerst in de 31 jarige geschiedenis had het organisatiecomité van de Dorpsloop de aanvangstijden vervroegd naar de middag in verband met het WK voetbal in Brazilië. Dit heeft boven verwachting goed uitgepakt. Toch wisten nog ruim 500 deelnemers vanuit het gehele land en de Duitse grensstreek dit populaire hardloopfestijn in De Lutte te vinden. Ook de vele toeschouwers aan het parcours konden onder het genot van een drankje als vast “warm lopen” voor de voetbalavond.

De looptemperatuur was geweldig en op een paar losse spetters na, bleef het mooi droog. Alle afstanden scoorden goed met een duidelijke uitschieter op de 5 km. In dit deelnemersveld bevond zich een grote schare aan lopers die de Stichting “Geef Luuk de ruimte” onder de aandacht brachten en er tevens voor zorgden dat elke loper aan de finish een roos kreeg aangeboden. Een bijzonder geslaagde actie.

Op de 2,5 km was het Pim Bakker die een hele snelle tijd neer zette op de 2,5 km. Verder was de ongenaakbare Mariska Dute uit Borculo op de 5 km de ster van de dag. Zij finishte in een zeer snelle tijd van 17.19 min en miste het parcoursrecord slechts op een paar seconden. Bovendien konden slechts 2 heren haar amper voorblijven en kwam ze als 3e overall over de streep.

Op de 10 km was het Erik Driessen die een one-man show gaf en nummer 2 Gerold Hartger op bijna 1 minuut zette. Bij de dames had Antje Strothmann uit Borgholzhausen op de langste afstand ook de langste adem. Opvallend op de 10 km was, dat Jos Alberink na vele jaren als snelste Luttenaar onverwacht van de troon is gestoten door nieuwbakken Luttenaar Rene van de Graaf. De 53 jarige Alberink had daar helemaal vrede mee; het werd volgens hem een keer tijd !

De uitslagen en tijden zijn:

2,5 km
Jongens:

1. Pim Bakker – Rijssen – 8.45 min.
Meisjes:
1. Amy Roeten – De Lutte – 10.34 min.

5km
Heren:

1. Arnold Klieverik – Deurningen – 16.49 min.
2. Ephrem Kuiper – Oldenzaal – 17.13 min.
3. Kasper Wulff – Hoogeveen – 17.39 min.

Dames:
1. Mariska Dute – Borculo – 17.19 min.
2. Ingrid Prigge – Borne – 18.46 min.
3. Arenda Scheppenkate – Almelo – 19.45 min.

10 km
Heren:
1. Erik Driessen – Vollenhove – 31.58 min.
2. Gerold Hartger – Neuenhaus – 32.46 min.
3. Werner Wessels – Markelo – 33.33 min.

Dames:
1. Antje Strothmann – Borgholzhausen – 44.39 min.
2. Gerry Visser – Oldenzaal – 44.50 min.
3. Bianca Menderink – Hengelo – 45.20 min.

Overige uitslagen en fotoalbum zijn te vinden onder het tabblad ‘Dorpsloop’