Lutterse marathon-routiniers naar Jungfrau marathon

Nadat de editie van 2020 niet door kon gaan door Corona gaan Loopgroep De Lutte leden Jeroen Bosch en Ronnie Wargers dit jaar de uitdaging aan. Beide mannen hopen op zaterdag 11 september aanstaande de Jungfrau marathon in het Zwitserse Interlaken uit te gaan lopen.

Jungfrau_Marathon

De Jungfrau Marathon is een van de meest bekende en zwaarste bergmarathons ter wereld, die jaarlijks in de maand september plaatsvindt in het Bernese Oberland van de Zwitserse Alpen. Gedurende de wedstrijd hebben lopers uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau. De eerste editie vond plaats in 1993 en hieraan namen ongeveer ca. 3.500 lopers deel uit 35 verschillende landen

Het marathon parcours bestaat uit een route van 42,195 km vanuit Interlaken (565m boven zeeniveau) en gaat naar de finish op de Kleine Scheidegg (2.095m boven zeeniveau). De eerste 10 km van het parcours zijn tamelijk vlak. De wedstrijd telt in totaal 1.829(!!) hoogtemeters en 305 meters bergafwaarts. Het hoogste punt van de wedstrijd ligt na 42 km met 2.205 meter boven zeeniveau.

Picture1 Jungfrau_Marathon

Jeroen en Ronnie zijn beiden al jarenlang fanatieke hardlopers en liepen samen al vele marathons. De laatste was de marathon van Keulen in het najaar van 2019. Niet lang daarna werd het idee voor de Jungfrau geboren. Begin 2020, vlak voor Corona is het gelukt om de felbegeerde startbewijzen te bemachtigen. Inmiddels zijn beide heren volop in voorbereiding en hebben ze al vele trainingskilometers gemaakt waarbij de Tankenberg een gewilde trainingslocatie is om enigszins te wennen aan de vele hoogtemeters die ze straks voor de kiezen krijgen. Waar beide heren een gewone marathon in ca. drie-en-een-half uur lopen, verwachten ze er nu tussen de vijf en zes uur te doen over deze slijtageslag in de Zwitserse Alpen.

Loopgroep de Lutte wenst Jeroen en Ronnie enorm veel succes en vooral ook plezier bij de sportieve uitdaging! Zet hem op mannen!