Loopsport in De Lutte bloeit

De Loopgroep De Lutte is al enkele jaren bezig hardloop clinics te verzorgen voor mensen die gïnteresseerd zijn in de hardloopsport. Velen hebben de intentie een betere conditie op te bouwen en een gezondere en actievere manier van leven na te streven. De laatste jaren heeft de club hiermee erg veel succes en heeft al heel veel mensen hiertoe gemotiveerd en opgeleid. De hardloopgroep van de club groeit op dit moment als kool, voornamelijk vrouwen vertegenwoordigen een hele grote groep, zo ook dit jaar weer bij de clinic.

Er hebben zich het maximale aantal van 40 aangemeld, waarbij helaas nog enkele teleurgesteld moesten worden. Het trainersgilde van de Loopgroep De Lutte die het geheel verzorgt bestaat uit Jos Alberink, Ronnie Wargers, Theo Pünt en Annette Luhen. Zij hebben een wekelijks programma opgesteld dat moet leiden tot aan deelname van de 5 km van de Dorpsloop op 14 juli, waarvoor ze een gratis startbewijs krijgen.

Natuurlijk is het de bedoeling ook hierna, verdere trainingen te blijven gaan volgen om een nog beter geoefende hardloper te worden door de wekelijkse trainingen van de club te blijven volgen. Eerst een 3-tal theorielessen, waarbij blessurepreventie een belangrijk item is, gevolgd door een opbouwend hardloopprogramma richting de Dorpsloop. De Loopgroep De Lutte is mede ook door een aantal populaire hardloopwedstrijden, als de Dorpsloop en Snertloop een populair hardloopdorp geworden, waar de hardloopsport bloeit als nooit tevoren. De club gaat met deze clinic met veel enthousiasme van start en wenst alle deelnemers veel plezier en succes