Lenteloop doet zijn naam eer aan.

Net als vorig jaar deed de Lenteloop zijn naam weer eer aan. Hoewel? Zomerloop was misschien nog wel passender. Want tijdens de duurloop klom het kwik naar de zomerse waarde van 20 graden. Vorig jaar toen wij als Loopgroep De Lutte de Lenteloop organiseerden was het weer ook al zo mooi.
Een aantal zaken waren dit jaar wel anders. Een aantal leden van Dionysos, de organiserende vereniging uit Denekamp, doet begin juni mee aan Alpe d’HuZes. Zij willen uiteraard het nodige sponsorgeld meenemen naar de Franse alp. Daarom werd er eenmalig inschrijfgeld voor de Lenteloop gevraagd. Ze fietsen trouwens niet allen de berg op. Een aantal van hen loopt hem ook op. Geen geringe opgave.
Ook anders was het begin van de Lenteloop. Wij, we waren met een elftal deelnemers van de Loopgroep, werden bij Havezathe Het Everloo ontvangen met koffie en gebak. En de verschillende soorten gebak waren zelf gebakken door de leden. We kregen het Kaffee mit Kuchen gevoel. En dat was geen slecht gevoel. Hoe dit gebak op de maag zou liggen tijdens het lopen? Dat was een zorg voor later.
 
Nadat de koffie en gebak verorbert waren, moesten we aan de bak voor een duurloop van 5 of 10 km. De voorlopers zorgden voor een passend ‘kletstempo’ en zo togen we door het mooie landschap van Rossum en Singraven. Een omgeving waar we als Loongroep niet zo vaak komen maar die beslist de moeite waard is. En behalve de mooie omgeving is de Lenteloop een ideale gelegenheid om met de leden van de andere verenigingen, Dionysos, OLC Ootmarsum en Iphitos Losser, in gesprek te komen. Natuurlijk gaat het vaak over het hardlopen maar in feite is alles bespreekbaar.
Nadat we weer terug waren op het Everloo volgde nog een nieuw programma onderdeel. Huub van Langen, van de winkel Running Center Enschede, vertelde kort iets over hoe het beste te trainen. De kern van zijn verhaal was dat je tijdens de trainingen niet te lang en te vaak op de toppen van je kunnen moet lopen. Want dat breek je in je lichaam meer af dan er opgebouwd wordt. Op zijn site www.runenschede.nl vind je meer informatie over deze trainingen.
 
Toen was het tijd voor een broodje met soep. Het was reeds middaguur geworden dus een bekertje soep gaat er dan wel in. Met een positief gevoel keerden we huiswaarts. Vooral de combinatie een inspanning (rustige duurloop) met een stukje gezelligheid sprak iedereen aan. Volgend jaar is de Lenteloop in Losser bij Iphitos. Spreekt je deze sportieve gezelligheid aan kom dan mee.