Heurnetocht 2013


Het is al weer lang geleden, maar zondag 12 mei 2013 was de  2e Heurnetocht.

Voorzien van een krentenbol , liet men zich door de weergoden niet weerhouden om langs onbekende beekjes, bruggetjes en ontluikende natuur op pad te gaan.

This content has been archived. It may no longer be relevant

Het is al weer lang geleden, maar zondag 12 mei 2013 was de  2e Heurnetocht.

Voorzien van een krentenbol , liet men zich door de weergoden niet weerhouden om langs onbekende beekjes, bruggetjes en ontluikende natuur op pad te gaan.

Na maanden van voorbereiding, waarin het coördinatorenteam van de Sportief Wandel Groep regelmatig bijeenkwam om de voortgang te bespreken en te bewaken, was het eindelijk zover. Zondag 12 mei kon men deelnemen aan de 2e Heurnetocht . Men kon kiezen uit verschillende afstanden. Voor ongeoefende wandelaars en/of families was er de bekende familietocht, met een pauzeplek bij Nijhuis huifkarverhuur en een pauzeplek op de boerderij van de familie Nijhuis, alwaar de kinderen uitgedaagd werden om deel te nemen aan meerdere spelletjes of even konden genieten van een lekkere suikerspin.

De geoefende wandelaar kon kiezen tussen 10, 18 en 26 km. Voorzien van een krentenbol , lieten deze afstandlopers zich door de weergoden niet weerhouden om langs onbekende beekjes, bruggetjes en ontluikende natuur op pad te gaan. Zo voerde de wandelingen o.a. via het Arboretum richting landgoed “Het Hengelman”, werd vervolgens het Duivelshof aangedaan en liep met via het Haagse Bos bij Losser , de Judithhoeve en het Boerskotten weer richting De Lutte.
Na de finish deed men zich graag tegoed met een overheerlijke pannenkoek bij pannenkoekhoes De Stroper en ontvingen alle dames die meegelopen hebben namens de Sportief Wandelgroep een kleine attentie vanwege moederdag.
Hoewel de weersgoden ons deze dag niet gezind waren, en het deelnemersaantal iets minder was dan vorig jaar (waarschijnlijk ook omdat het moederdag was), kijken we met z’n allen toch terug op een zeer geslaagde Heurnetocht 2013 gezien het grote aantal complimenten die ons gegeven zijn.
Het coördinatorenteam wil een ieder die geholpen heeft deze dag tot een succes te maken, ontzettend bedanken voor zijn of haar medewerking.
Inmiddels is het coördinatorenteam alweer van start met de organisatie van de Heurnetocht 2014. Noteer zondag 4 mei alvast in de agenda. Wij zien het als onze uitdaging om een ieder deze dag in de benen te krijgen!!

Alphons, Angela, Gerard, Henriëtte, Ilse, Joyce en Marion