Enschede Marathon nat!

De Enschede marathon van zondag 27 april beleefde voor de afwisseling eens een natte editie, terwijl het in voorgaande jaren vaak broeierig warm was.
Een beetje motregen is meestal wel gunstig als het niet te koud is en eigenlijk was het dit keer nog niet eens zo slecht. Wel tijdens de hele marathon toen het toch soms wel met bakken uit de lucht kwam en dan is teveel afkoeling niet gunstig. Tijdens de halve marathon waren de omstandigheden duidelijk beter.

Enschede Marathon embleem
De lopers van Loopgroep De Lutte voelden zich letterlijk als een vis in het water en met name Ronnie Wargers, die zijn 20e marathon liep, presteerde zeer goed. Op het eind koelde hij wel veel af met als gevolg enigszins verkrampte spieren. Desondanks klasseerde hij zich als 24e in mooie tijd van 3.17.47 min. Op de halve marathon presteerde de 60 jarige Theo Sanders weer als vanouds met een tijd van 1.46.41 en moest slechts een paar minuten toegeven op oud voorzitter Jeroen Bosch die finishte in 1.43.06 min.
Op de 10 km namen Albertine Haarman en Petra Greftenhuis voor het eerst deel aan een groot en massaal evenement. De kick van het deelnemen gaf hun vleugels en zij finishten helemaal uitgelaten. Voor Herbert Veger had het geen geheimen meer en hij klaarde de klus op routine.

De tijden zijn:

Ronnie Wargers                  Hele Marathon     3:17:47
Jeroen Bosch                     Halve Marathon   1:43:06
Theo Sanders                    Halve Marathon   1:46:41
Albertine Haarman – Racer   10 kilometer           54:41
Herbert Veger                    10 kilometer          58:20
Petra Greftenhuis               10 kilometer           56:20