33e Gildehaus Dinkelloop De Lutte zaterdag 16 maart 2019

Zoal ieder jaar organiseert Loopgroep De Lutte wederom het unieke evenement de “Gildehaus Dinkelloop”. Voor de meesten kortweg de “GD-loop” genoemd. Dit loopevenement dat alweer voor de 33e keer gehouden wordt kenmerkt zich erin dat het geen wedstrijd is maar een gezellige lange duurloop door de prachtige omgeving van De Lutte en de Duitse grensstreek.

De loop wordt gekenmerkt door het gezamenlijk hardlopen in een vooraf bepaalde afstand en tempo. De meeste hardlopers gebruiken deze loop om zich voor te bereiden op de grotere wedstrijden in het voorjaar zoals bijvoorbeeld de halve of hele marathon van Enschede. De loopgroep wil tegen een gering bedrag lopers de gelegenheid geven om op ontspannen wijze een goed verzorgde duurloop te houden. Er is een mogelijkheid om mee te doen op de volgende afstanden en tijden:

36 km loop met een tempo van 11 km/uur
36 km loop met een tempo van 9km/uur
19km loop met een tempo van 11km/uur
19 km loop met een tempo van 9 km/uur

We benadrukken dat dit geen wedstrijd is. We blijven bij elkaar en er is voldoende gelegenheid om loopervaringen met elkaar uit te wisselen. De trainingsloop mag je zien als een persoonlijke test of je de afstand die je wilt lopen aan kunt, en te kijken waar je staat in de voorbereiding van een halve- of hele marathon. Dit gebeurt onder het toeziend oog van een aantal zeer ervaren atleten.
Op verschillende plekken op de route hebben we verversingsposten waar water/thee en stukken fruit (banaan/sinaasappel) worden aangeboden. Dus, drinken of eten voor onderweg meenemen is absoluut niet nodig. Na de loop staat de koffie klaar en kan je met een aangeboden krentenbol erbij nog eens gezellig nababbelen.

Parkeerplaats en douches zijn aanwezig op loopafstand. Inschrijving is vooraf aan de loop en mogelijk tot 15 min. voor de start van 09.00 uur. En dat allemaal voor slechts € 6,- per persoon.
Jullie zijn van harte welkom op 16 maart aanstaande.
Het is elk jaar erg leuk en we willen deze ervaring graag met jullie delen. We hopen jullie de 16e te mogen verwelkomen.

Organisatieteam GD-loop
Loopgroep De Lutte