Heurnetocht

Heurnetocht 2022Na een afwezigheid van twee jaar kan en mag het gelukkig weer. Zondag 1 mei is de 14e editie van de Heurnetocht, georganiseerd door de wandelafdeling van Loopgroep De Lutte. Hulp aan de Stichting Buna Ziuă staat in deze editie centraal en voor iedere wandelaar doneren wij 1 euro.

De Heurnetocht heeft wederom verrassende routes door het prachtige Twentse landschap. Iedereen kan zijn of haar eigen favoriete afstand kiezen, van 5 tot 35 kilometer en diverse afstanden daartussen. Ook voor gezinnen met kinderen is de tocht aantrekkelijk. Voor de kleinsten is er een thema met speur-opdrachten en spelletjes. Dit jaar mogen de kinderen een steen versieren en die een speciaal plekje geven.
Tijdens de routes zijn pauzeplaatsen waar animatie zal zijn met een Roemeens tintje. Op de pauzeplekken zijn koffie en thee verkrijgbaar.

Dit jaar zal de Heurnetocht in het teken staan van het jubileum van Stichting Buna Ziuă, kinderen in Roemenië. Al 25 jaar bieden zij structurele hulp aan kinderen en families in Roemenië. Met hun ervaring en kennis bieden zij momenteel tevens hulp aan de vluchtelingen uit hun buurland Oekraïne, ernstig getroffen door de huidige oorlog. De hulpverleners en vrijwilligers van Stichting Buna Ziuă helpen bij het opvangen van de vluchtelingen en bieden hun o.a. onderdak, medische ondersteuning, levensmiddelen en kleding. Met uw deelname ondersteunt u dus óók de hulpverlening aan Oekraïne.

Het start- en eindpunt van de Heurnetocht is bij Pannenhoekhoes De Stroper, Bentheimerstraat 25 in De Lutte. Hier kunt u na afloop nog gezellig even zitten voor een drankje, of natuurlijk een pannenkoek.

Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden en starttijden:
20, 30 en 35 kilometer: starttijd tussen 7.30 en 9.30 uur
10 kilometer: starttijd tussen 7.30 en 11.00 uur
5 kilometer: starttijd tussen 9.30 en 11.30 uur

Het inschrijfgeld is € 5,00 voor volwassenen en voor kinderen tot en met 12 jaar € 2,50. Leden van de KNWB krijgen op vertoon van hun lidmaatschapspas € 1,- korting. Pinnen is helaas niet mogelijk.
Elke deelnemer krijgt een routebeschrijving en bovendien zijn alle routes duidelijk met pijlen aangegeven.
We zien u graag op zondag 1 mei in De Lutte. Er is voldoende parkeermogelijkheid.

Meer informatie over Stichting Buna Ziuă is te vinden op: www.bunaziua.nl.

Het was even spannend de dagen voor de Heurnetocht. Wat gaat het weer doen? Dat het fris zou zijn stond vast, maar houden we het droog? En hoeveel invloed zal de weersvoorspelling hebben op het aantal deelnemers?

Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind. Op een paar spetters na hadden we perfect wandelweer. Het aantal bezoekers lag rond de 750 en daar is de organisatie zeer tevreden mee.

Het was een geslaagde en gezellige dag voor zowel organisatie als deelnemers. Op naar volgend jaar.

De Heurnetocht is voor jong en oud

Dit jaar wordt alweer de 12e Heurnetocht georganiseerd door de Wandelafdeling van Loopgroep de Lutte. Inmiddels bij velen een bekende wandeling. Wat velen misschien niet weten is dat het vooral voor jonge gezinnen en kinderen een leuke wandeling is. Voor de kleinsten is er elk jaar een thema met speur-opdrachten en spelletjes.
Ook dit jaar is het weer gelukt om mooie, verrassende tochten uit te zetten door het prachtige Twentse landschap. Iedereen kan zijn of haar eigen favoriete afstand kiezen, van 5 tot 40 kilometer en diverse afstanden daartussen. Tijdens de routes zijn pauzeplaatsen waar men onderhouden wordt en o.a. koffie te verkrijgen is. Ook zijn er onderweg enkele rustpunten.
Het start- en eindpunt is bij Pannenhoekhoes De Stroper, waar u na afloop nog gezellig even kunt zitten voor een drankje, of natuurlijk een pannenkoek.

Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden en starttijden:
40 kilometer, starttijd tussen 7.30 en 9.30 uur,
30 kilometer, starttijd eveneens tussen 7.30 en 9.30 uur,
20 kilometer, starttijd tussen 8.00 en 9.30 uur,
10 kilometer, starttijd tussen 9.30 en 11.00 uur,
en de 5 kilometer, starttijd tussen 9.30 en 11.30 uur.

Het inschrijfgeld is € 4 voor volwassenen en voor kinderen tot en met 12 jaar € 1,50. Leden van de KNWB krijgen op vertoon van hun lidmaatschapspas 1 euro korting. Elke deelnemer krijgt een routebeschrijving en bovendien zijn alle routes met pijlen aangegeven.
We zien u graag op zondag 6 mei in De Lutte. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Agenda 2023

Snertloop

  Zondag 3 december 2023

Inschrijven Snertloop

Knop Klik hier

Sponsoren

  • Cafe-Zalencentrum-De-Vereeniging-Website.jpg
  • Emsflower-GmbH-Website.jpg
  • Eshuis-Accountants-en-Belastingadviseurs-B.V.-Website.jpg
  • Installatiebureau-Vasterink-B.V.-Website.jpg
  • Landhuishotel-De-Bloemenbeek-Website.jpg
  • Running-Center-Enschede-Website.jpg
  • Schulte-Energie-en-Techniek-Website.jpg
  • Spar-Scheur-De-Lutte-Website.jpg
  • Twents-Broodhoes-Website.jpg
  • Unive-Oost-Organisatie-B.V.-Website.jpg

Volg ons op: