De 33e editie van de internationale Dorpsloop in De Lutte kan bogen op een bijzonder geslaagd sportfestijn.
Onder ideale loopomstandigheden en aangemoedigd door het massale publiek in een feestelijk dorp, lieten de
deelnemers zich van hun goede kant zien. Er werd door de top prachtige tijden gelopen zowel bij de heren als bij de dames.
Bij de Bambiniloop voor de allerkleinsten, zoals gewoonlijk een zeer aanschouwelijk tafereel, waren Jullia Seppenwoolde en Lars Mulder
duidelijk de besten. Op de 2,5 km waren dit Stijn Donker uit Oldenzaal en Esmee Mulder uit Nijverdal.
Op de 5 km werd bijzonder sterk gelopen, de concurrentie was erg groot wat resulteerde in 4 tijden onder 17 min. Rene Stokvis uit Enschede, voormalig Nederlands kampioen op de 1500 meter, wist ternauwernood de pas 17 jarige Robin Klamer van de hardloopfamilie uit Denekamp voor te blijven.
Ook Arnold Klieverik uit Deurningen finishte sterk op een 3e plek.
Ook bij de dames een bijzonder sterke winnares; Jacelyn Gruppen uit Stuifzand, die in dit geweld als 8e overall finishte. Ingrid Prigge uit Borne finishte hier als 2e en Jorina Janssen uit Hengelo als 3e.
De 10 km leverde ook al een zeer sterke winnaar, Colin Bekers uit Teteringen, hij versloeg de winnaar van 2015 Gerald Hartger uit Neuenhaus (DE), terwijl Harm Jan Martens uit Hardenberg hier als derde finishte. Er zaten maar liefst 10 heren onder de 35 minuten, hetgeen het sterke deelnemersveld nogmaals bevestigd. Ook bij de dames eenzelfde verhaal; Mariska Dute uit Borculo, ook al winnares in 2014, stond op eenzame hoogte en finishte overall tussen de heren op een uitstekende 5e plek. Dionne Scheuten werd hier 2e gevolgd door Marlin Snuverink.
Dat de loopsport in de lift zit bewijst nogmaals de uitstekende tijden die zijn gelopen en gezien de uitstekende resultaten die de Atletiekunie in Amsterdam heeft gerealiseerd bij het EM, zal dit in de toekomst zeker een goed vervolg krijgen.

Onderstaand de tijden:
Bambiniloop:
Jongens: Lars Mulder
Meisjes: Jullia Seppenwoolde

2,5 km
Jongens: Stijn Donker, Oldenzaal 9.30 min.
Meisjes: Esmee Mulder, Nijverdal 11.11.min.

5 km
Heren:
1. Rene Stokvis, Enschede 16.09 min.
2. Robin Klamer, Denekamp 16.23 min.
3. Arnold Klieverik, Deurningen 16.29 min.

Dames:
1. Jacelyn Gruppen, Stuifzand 17.25 min.
2. Ingrid Prigge, Borne 19.00 min.
3. Jorina Janssen, Hengelo 20.22 min.

10 km
Heren:
1. Colin Bekers, Teteringen 31.45 min.
2. Gerold Hartger, Neuenhaus (DE) 32.23 min.
3. Harm Jan Martens, Hardenberg 34.06 min.

Dames:
1. Mariska Dute, Borculo 34.11 min.
2. Dione Scheuten, Hengelo 40.05 min.
3. Marlin Snuverink, Hengelo 41.26 min.

De 32e editie van de internationale Dorpsloop in De Lutte zag zaterdag j.l. een ijzersterke Gerold Hartger uit Neuenhaus (D) de 10 km winnen. De concurrenten zagen hem al gelijk in de eerste ronde afstand nemen en in een soepel ogende stijl deklasseerde hij al zijn tegenstanders. Deze topper uit de duitse grensstreek wist na een 2e plaats vorig jaar ook al een paar keer de Snertloop op zijn naam te brengen en is onbetwist de topper uit de regio. Iris Ruinemans had meer tegenstand bij de dames en moest een tandje bij zetten om te kunnen zegevieren. Het deelnemersveld op de 5 km was zeer massaal en hier liet Siem Uittenhout uit Utrecht zien uit het echte hout gesneden te zijn en wist nipt te winnen van Alex Stienstra. Bij de dames was het de jeugdige Celina Kocks, die favoriete Ingrid Prigge met een neuslengte versloeg. Bij de 2,5 km waren Britt Oplaat uit Diepenheim en Thijn Knippers uit De Lutte de snelsten. De organisatie liep gesmeerd, de weersomstandigheden voor lopers en het massale publiek waren perfect en men kan tevreden terugkijken op een geslaagd sportevenement.


De uitslagen zijn:
2,5 km
Meisjes: Britt Oplaat 9.52 min 
Jongens: Thijn Knippers  9.32 min
5 km
Dames:
Celina Kocks 19.39 min., Ingrid Prigge 19.39 min., Rianne Aarnink 20.52 min.
Heren:
Siem Uittenhout 17.10 min., Alex Stienstra 17.13 min., Tim Jongman  17.19 min.
10 km
Dames:
Iris Ruinemans 41.03 min., Jasmin Brommert 41.52 min., Annet Werger 43.29 min.
Heren:
Gerold Hartger 31.55 min., Remi Romdeel 35.09 min., Peter Bruinsma 35.31 min. 
 

Voor de overige uitslagen en de foto's verwijzen wij u naar het tabblad Dorpsloop.

Loopgroep De Lutte staat garant voor de organisatie van de 32e editie van de (inter) nationale Dorpsloop op zaterdag 27 juni. Traditiegetrouw wordt dit georganiseerd tijdens de Hellehondsdagen, een dorpsfeest in de kern van het dorp, waaraan meerdere organisaties hun medewerking verlenen. 

De Dorpsloop kan ieder jaar bogen op vele nationale en internationale deelnemers, waar topatleten zich in een sterk veld heel goed in de kijker kunnen lopen. Toezeggingen van bevriende buitenlandse clubs en clubs uit de regio zijn reeds binnen. Vele toeschouwers omzomen elk jaar het parcours en dit geeft de sfeer en lopers een enorme kick. Een tweetal clinics wordt verzorgd door de trainers van de club, zoals een clinic voor groep 7 van de basisschool op de 2,5 km en een clinic voor beginners die voor het eerst gaan deelnemen op de 5 km. Tijdregistratie geschiedt met behulp van de champion chip. Voorinschrijven kan tot uiterlijk zondag 21 juni en na-inschrijven kan nog tot 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Meer informatie kunt u vinden onder het tabblad Dorpsloop op deze website. Ook kan men inlichtingen krijgen via het telefoonnummer 06-14 62 50 80.

Vanaf vandaag is het mogelijk om zich in te schrijven voor de Dorpsloop op zaterdag 27 juni a.s. via deze website.

Klik hiervoor op het menuitem "Dorpsloop" en kies daarna voor het submenu "Inschrijven".

Wie is online

We hebben 19 gasten en geen leden online

Agenda 2018

Gildehaus Dinkelloop
  Zaterdag 24 maart

Dorpsloop
  Zaterdag 14 juli

Heurnetocht
  Zondag 6 mei

Snertloop
  Zondag 2 december

Sponsoren

 • Aly en Huub van Langen.jpg
 • Auto-Meijerink.jpg
 • Auto-Wessel.jpg
 • Bakkerij-Wantia.jpg
 • Buurman_Facilitair.jpg
 • Emsflower.jpg
 • Eshuis Accountants en Belastingadviseurs B.V.jpg
 • Installatiebureau Vasterink B.V.jpg
 • Landhuishotel-Bloemenbeek.jpg
 • LG-Schasfoort-FC-C.jpg
 • Pan restaurant B.V.jpg
 • Punt.jpg
 • Schulte-Energie-Techniek.jpg
 • Unive Verzekeringen.jpg
 • Visschedijk_Facilitair.jpg

Volg ons op: